Hidroizolații cu membrane EPDM

Sistemele de hidroizolație Firestone EPDM RubberGard sunt proiectate pentru terase circulabile, terase necirculabile, acoperișuri terasă sau cu pante joase ale clădirilor comerciale, hale industriale, lucrări hidrotehnice și pot fi de asemenea utilizate pe acoperișuri care includ acoperișuri verzi și/sau sisteme fotovoltaice extinse.

Sistemele de hidroizolație RubberGard sunt formate din membrane mari de cauciuc EPDM și o gamă largă de accesorii care le fac potrivite pentru orice tip de acoperiș și tip de mediu, oferind performanțe imbatabile în termeni de durabilitate.

Sistemul de hidroizolație cu membrana EPDM este produs de Firestone de peste 30 de ani, studiile independente privind rezistența membranelor de acoperiș EPDM indică o durată de viață de peste 50 de ani, ceea ce face ca acest produs să fie gama de varf a membranelor pentru hidroizolație si unul dintre cele mai ecologice sisteme aflate în prezent pe piață.

Avantaje sistem de hidroizolație cu membrana EPDM:

  • Membranele EPDM sunt produse cu monomer etilenă-propilen-dienă (EPDM) aditivat cu negru de fum, agenți de vulcanizare și alte componente de proces, calandate în foi mari vulcanizate.
  • Membrane de dimensiuni mari (pana la 15m latime cu 60m lungime)
  • Îmbinare prin vulcanizare la rece (sudură chimică la nivel molecular)
  • Aplicare rapidă, reparații chiar și după câțiva ani de expunere
  • Elasticitate ridicată poate fi extinsă la peste 300% în toate direcțiile, revenind imediat la forma sa initiala (mentine elasticitatea la temperaturi scazute până la -45 ° C)
  • Suportă extrem de bine variațiile de temperatură (șocuri termice)
  • Rezistenţă la foc, membrana EPDM este rezistentă chiar şi la flacară deschisă pe o perioadă limitată
  • Rezistență mare la perforare, datorită flexibilității sale excelente și a elasticității ridicate, membranele EPDM se caracterizează printr-o rezistență excelentă la perforare.
  • Rezistență nelimitata la îmbătrânire, această membrană nu conține plastifianți sau antioxidanți supuși migrării sau degradării.
  • Material inert din punct de vedere chimic, compoziția membranei rămâne constantă deoarece este vulcanizat și fără plastifianți (nu imbatraneste).
  • Reducerea impactului asupra mediului în comparație cu alte membrane impermeabile
  • Compatibilitate cu acoperișuri verde (rezistenta la radacini) și sisteme fotovoltaice

Unul dintre testele celebre făcute pe o perioada de 40 de ani a fost menit să demonstreze superioritatea Hidroizolației EPDM: o clădire a fost hidroizolată cu membrană EPDM pe când alta cu hidroizolatori din bitumul clasic. În cazul hidroizolarii clasice cu bitum s-a utilizat consecutiv 10 straturi suprapuse, depăşind grosimea de 15 cm în timp ce clădirea sa degradat treptat, provocând distrugerea tencuielii din interior, dar şi degradarea serioasă a structurii clădirii, din cauza eşuarii repetate a izolării, sau cheltuit sume imense pe material, manoperă precum şi renovarea daunelor. Aceasta arată clar ca pe termen lung şi mediu, utilizarea membranei EPDM este incomparabil cea mai bună alegere.