Hidroizolații bazine dejecții animale

Bazinele de dejecții pentru animale

Bazinele de dejecții animale hidroizolate reprezintă un sistem modern de colectare a dejecțiilor lichide din fermele de animale acesta constituind cea mai bună soluție existentă.

Hidrorom Partener împreună cu Firestone vă pun la dispoziție o tehnologie omologată, prin care se pot hidroizola în siguranță, respectiv se pot monitoriza aceste bazine.

Regulile se schimbă și o dată cu ele evoluam și noi. Dacă nu demult fermele permiteau dejecțiilor animale să se infiltreze în sol fără nici o protecție. În conformitate cu noile reglementări ale Uniunii Europene, depozitarea dejecțiilor provenite de la fermele de animale se vor efectua prin asigurarea prevenirii poluării solului, a cursurilor de apă, precum și a pânzei freatice.

Bazinele de dejecții animale pot fi construite suprateran sau îngropate/semiîngropate. În cazul ultimelor se excavează sol (utilizarea solului excavat la construcția unui dig perimetral), se nivelează și compactează, respectiv la montarea unei rețele de drenaj de apă și gaze, legate fiecare la sonde de inspecție de gaze și lichide. Hidroizolarea constă într-un strat de geotextil de protecție pe care se montează membrana EPDM, iar eventualele vulcanizări se protejează cu un strat suplimentar de bandă butilică. În zona unde malaxorul este montat în bazin, se fixează o placă de beton, prevenind astfel distrugerea membranei, respectiv absorbția acesteia de către țevile de la vidanjoare.